Kā labāk skūties?

Sveiki,

Esmu jauns vīrietis un skūšanās ir svarīga un reizē apjomīga manas personīgās higēnas sastāvdaļa. Gandrīz katru dienu skuju bārdu, vismaz reizi nedēļā skuju arī galvu. Šad tad paduses, vasarā reizēm kājas. Īsāk sakot, darba daudz.

Ir sanācis izmēģināt visdažādākos skuvekļus - psrs laiku "klasiskos" skuvekļus ar maināmo žileti; mūsdienīgās vīriešu "žiletes", sieviešu "žiletes" utt. Īsāk sakot, izmēģināts ir praktiski viss, ko ierindas pilsonim draudzīgos veikalos (drogas, rimi) pārdod. Izmēģināti ir arī elektriskie skuvekļi cenā tā līdz 50ls. Pavisam dārgos nav sanācis testēt.

Viss būtu jauki un skaisti ja parastie skuvekļi nepaliktu truli jau pēc pirmās lietošanas reizes. Ir svarīgi lai skuvelis būtu ļoti ass, jo lai perfekti noskūtu galvu ir ko pacensties. Daži no populārajiem paliek truli pat nepabeidzot vienu pilno skūšanos (galva + bārda).
Elektriskie? Truli kopš dzimšanas :) Lai vienu vietu gludi noskūtu ir jābraukā n-tās reizes, lieki kairinot ādu.

Varbūt kāds ir izmēģinājis bārdas nažus? Cik ir runāts ar pensionētiem vīriešiem, bārdas nazis ir ļoti kvalitatīvs instruments, ja pareizi kopj un iemācās lietot. Bārdas nazis šķiet arī kā laba ilgtermiņa investīcija, es labprāt arī iemācītos ar viņu darboties. Dzīve ir pietiekoši gara un bārda nepārstās augt lai paspētu iepraktizēties perfekti noskūties.
Mazliet pagooglējot neko saistošu neatrod, varbūt kāds zin kur vēl šos instrumentus tirgo, ja vispār tirgo?

Kā jūs skujaties? Kādus štrumentus izmantojat? Priecāšos ja kāds padalīsies pieredzē!

neko (2012-01-06 21:42)      "Daži no populārajiem paliek truli pat nepabeidzot vienu pilno skūšanos (galva + bārda)."

A tu ko - visu ar vienu un to pašu skuj? Pricipā asemenis jāizvelas atkariba no tā ko tu meģini noskūt. Piedevām katram cilvekam bardai, matiem utt ir sava cietiba savas īpatnības. Tā kā nāksies vien eksperimentēt pašam un sparat kas kam tev der.

neko (2012-01-06 21:57)      ja gribi nopirkt bārdas nazi vienīga man zināmā vieta ir "Frizieru Serviss" (E. Birznieka - Upīša 5/7) Bet sagatavojies jautājumam ko tu skūsi - bārdai, būs vieni varinati, matiem citi. Cena normalam nazim ir robežās no 20-30 Ls

Vucis (2012-01-06 22:50)      Vēl vien pārņemtais ar sevis nokopšanu!
Tas jau vairs nav vīrietis, bet fantomass!

Speciaalists69 (2012-01-06 22:57)      Labs bārdas nazis - 50-100Ls. Ok, varbūt perebors, bet ne zem 30. Klāt pierēķini, ja nav krājumā no vectēva, ādas siksnu un asināmo akmeni. Ja kārtīgi kopsi, paliks mantojumā mazdēlam.
Googlē jautā pēc straight razor.
Īsti veči lietojot arī otas, lai ieziepētu, bet - gaumes lieta. Ar roku tomēr sanāk foršāk. Varbūt vaina ir otā (man ir pilnīgs sū.. )? Ziepes, protams, īstās (lietoju baltkrievu darinātas bērnu ziepes), bet iesākto želejas vai putu baloniņu ārā nemet.

saullla (2012-01-06 23:06)      kājām un padusēm viennozīmigi vaxācija labāka,retāk aug matiņi,plānāki.
Par pārējiem skūšanās piedrumiem tur labāk lai vīrieši iesaka :D:D:D:D

Kuraat (2012-01-06 23:52)      Man ar līdzīgas problēmas senāk bija, ar galvas skūšanu.. Ar skuvekli tur neiet krastā, bārdas nazis ir ideāls variants... Domājams ir vajadzīgs speciāls krēms, vai putas. Bet man bail no ļoti asiem priekšmetiem- atklātas žiletes utml, bārdasnaži nederēja.... Ir arī saglabājies vectēva bārdas nazis, īsta relikvija, ideāls instruments, tikai ne priekš manis. Asāku asmeni nevaru iedomāties. Var jau mēģināt kādu dārgu aparātu nopirkt, vai iečekot googlē, ko par galvas skūšanu saka ķīnīzeri un nigeri, piemēram, viņi ir specuki uz tādām lietām.
Es te tā nedaudz filozofēju :) Atceros, esmu testējis māsas epilatoru uz kājas spalvām, nu intereses pēc nedaudz ielaidu vilnā. Tur jau galu var ņemt no tām sāpēm, līdzīgi ir ar tiem plāksteriem, pilnīgs vājprāts. Tad jau labāk uguni pielaist. Neatauga pāris mēnešus, tā kā spēlēju futbolu, tad čaļi mani apsmēja par izdzītajām svītrām uz kājām.
Un apmatojums man aug diezgan daudz, gan uz krūtīm, gan kājām un citās vietās, piemēram galvas un padusēm.. Bet esmu nolēmis atbrīvoties tikai no bārdas, vasarā paduses arī dažreiz izdzenu. Intīmās vietās apmatojumam īpašu uzmanību nepievēršu, tikai mazliet piefrizēju, tā teikt puikam ar kādreiz jauna frizūra vajadzīga.
Starpcitu ir speciāli skuvekļi galvas skūšanai, bet kurā katrā bodē nenopirksi, tādi lieli, un ar riktīgu rokturi..
iečeko te - http://www.headblade.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=headcare

AG39 (2012-01-07 00:54)      nafig - labāk neskujies

sirsninja23 (2012-01-07 04:03)      besii arra tas patstaaviigais idiotu barinjsh kas te uzturaas,tu prasi shiem padomu,bet shie tik njirgaajas....vinji jau neredz robezhu starp ``sarakste`` un ``pieredzes apmainju``....

av2 (2012-01-07 08:43)    1 http://www.gillette.com/en/us/products/razors/fusion/fusion-power.aspx

Tessa (2012-01-07 10:36)      secinajums!! par,khm,citadakiem var njirgaties tikai personiigaja sarakste!!sapratat?!!/feno un pin biziites uz kajam/

wolands (2012-01-07 10:55)      Dārgie elektriskie nav slikti - bardas dzīšanai ļoti labs.
Paduses var apgriezt īsas ar matu dzenamo mašīnu. Tāpat vīrietis ir spalvains monstrs :(
Galvai nepietiek ar īsako garumu no matu dzenamā.
Ja nu tieši grin pilnīgi gludu - nez es ar bārdas nazinemēģinātu - risks sagriezties ļoti augsts IMHO.
Asmenīši atšķiras pēc kvalitātes pat tai pašai Gillete pēc tā kur pirkti (tobiš ražoti). Bet piekrītu - šeit nopērkamie ir ļoti draņķīgas kvalitātes :(
Bardas nazi neesmu mēģinājis ...

wolands (2012-01-07 10:58)      Ai, bļin - sestdienas rītā pa taustiņiem trāpīt, tas jau par daudz būtu prasīts ... I pofig nelabošu, te tāpat neviens neko nelasa, visi grafomāni tik ... :D

kuks10 (2012-01-07 11:41)      neiesaku ar bārdas nazi,jo ar tiem prot tikai vecie dinozauri rīkoties..paliec pie kā esi pieradis..

jodo (2012-01-07 12:31)      Savulaik labs arguments par labu sievietēm domātiem skuvekļiem: sievietes ir prasīgākas un sāpīgāk (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē) reaģē uz nespēju noskūties ar konkrēto verķi.

Ir plāns izmēģināt sievietēm domātos skuvekļus. Džeki, kuri to ir pamēģinājuši, slavē un saka, ka tiešām ir labāki.

so_ (2012-01-07 15:44)      Labs bārdas nazis maksā dažus simtus. Vāju nazīti pa latiem 40 kādreiz redzēju Alfā Solingen nodaļā. Sen gan. Varbūt tur iespējams pasūtīt ko labāku? Kopt un asināt nazi mācēsi?
Ja ļoti cieta bārda, var pirms skūšanās bārdai likt siltā ūdenī samitrināta dvieļa kompreses uz minūtēm 10 - 20. Tas bārdas matiņus padarīs mīkstākus.
Skūšanai vajadzētu izmantot putas, bet varbūt labāk arī želeju - labāk būs pārskatāms "darba lauciņš".
Svarīgi ir pareizi turēt bārdas nazi. Kustības iestrādājas ar laiku, rokas delnas locītavai jābūt atbrīvotai...
Pirmoreiz skujam matiņu augšanas virzienā, tad skalojam, uzziežam želeju un skujam otrreiz - pretēji matu augšamas virzienam. Rezultātam jābūt tik perfektam, kā maza bērna dupšuks :))
Asināšanu un pareizas kustības Tev iemācīs labā frizierskolā kāds vecmeistars. Varbūt vari vēl paspēt :))))

walmets (2012-01-07 18:24)      Vairāk izsaka, kas tiek uzklāts pirms skūšanās, kādas putas vai cits līdzeklis. No tā atkarīga ādas jūtība. Katram tas ir induviduāli. Citam sausāka āda un der tas, citam pilnīgi garām. tas ir jāeksperimentē.

sailing (2012-07-16 08:04)      skuvekli skalo remdenaa vai aukstaa uudenii, ilgaak ass buus, karstaa vai verdoshaa plaanais metaals paarruudaas un kljuust truls aatri

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu