Ārējā kopšana padara vecāku

Vakar veikalā pie kases redzu, stāv māte ar meitu. Nu māte , kā jau māte rūpju un raižu nomākta, nogurums sejā. Bet meita, kurai gadi varēja būt kādi 13 nu max 14, tāda cikucaka!!!!! Mati gari, gaiši pārpulēti, nadziņi sarkani nokrāsoti , pusgarie zābaciņi kājās, visādi citādi safrišinājusies. Nekas jau nebūtu tik traks, taču man ir jautājums, KĀPĒC ? KĀPĒC jāizskatās vecākai nekā ptatiesībā Tu esi??? Ko grib izrādīt? Vai tiešām gribās ātrāk novecot???? Bērnam 13 gadi sejiņā, bet jau ārējais veidols uz 20 un pat vairāk gadiem. Arī ikdienā ir brīnumi redzēti, mazs skuķīts tāāāādos garos sieviešu zābakos iekāpis, ka nevar saprast kurš kuru tur. Arī oho var atrast sievietes, kuras gados ir jaunas, bet uzfrišinājušas sevi par pāris gadiem vecākas! Kāpēc Jūs tā darāt? Vai tad tiešām ir nevēlēšanās būt jaunām? Tā gribās novecot? Nuja Tev ir 20, tad arī izskaties uz tiem 20 nevis 28. Ja jau sevi uzfrišinat , tad darat tā, lai gadi izskatītos vai nu tik cik ir , vai jaunākas!

nakc (2011-03-14 21:03)      Katram šīs "slimības" pašam jāizslimo... pamācības un kaunināšana nelīdzēs. Paaugsies varbūt kļūs prātīgākas (uzsvars uz varbūt)

SievieteMelnaa (2011-03-14 22:43)      30 gadnieks atzinaas, ka siiki smalki izpeetiijis 13 gadiigu skukji, proti, taadas nelielas pedofiila ieziimes veidojas vai kaa? Vai citaadi nav vienalga kaa pusaugu skukji taisaas, ja maate vinjai ir blakus un to atljauj? Ne jau klubaa Tu to meiteni satiki vai vaartruumee smeekjeejot, bet maatei blakus pastaigaa pa veikalu.

garaamejoshais (2011-03-14 22:50)      Nu un? Pats kad biji 13,14,15 gados negribeji izskatiities viiriskjiigaaks un vecaaks kaa patiesiibaa? negribeeji buut teiksim iekaarojamaaks vecaakaam meiteneem? jebshu arii guleeji pidzhamaa un staigaaji dzhemperiitii ar ziemeljbriezhiem? Atceries sevi tajs gados un domaaju, ka taa buus ari atbilde uz tavu jautaajumu... Tas tachu ir tikai normaali. Tachu lielaakaa dalja jauiibaa grib izskatiities vecaaki, bet peec kaadiem 35-40 gadiem jaunaaki....

marekst (2011-03-15 00:17)      tās mazpadsmitgadīgās arī mēdz skrotēties kā trakas, tas vienkārši ir veids kā visai klasei uzskatāmi parādīt - "es TO jau daru" :D

susliks26 (2011-03-15 01:22)      bērni tak grib būt pieauguši un kāda tur daļa kā katrs darās!

dzer_kakao (2011-03-15 07:25)      Palasot komentārus, man radās jauns temats apspriešanai. Piedodiet, nepētīju komentētāju anketas, lai uzzinātu kādas vecuma grupas šeit apgrozās, bet pieļauju, ka pietiekoši pieauguši cilvēki, lai sāktu domāt ne tikai par sevi bet arī par atvasēm.
Vai mēs mūsdienās neesam pārāk vienaldzīgi pret jaunāko paaudzi? Tik bieži komentāros izskanēja vārds vai mājiens uz vārdu - vienalga. "Vai nav vienalga kā ģērbjas, lai tak izslimo." un tml. Es nezinu kā jūs, bet mani tīņu gados mamma audzināja, nevis pateica, ka ir vienalga kā es ģērbjos. Netika stingri aizliegts vai noteikts ko drīkst un ko nē, bet ja kaut kas viņu neapmierināja, tika piedāvātas alternatīvas. Un nu jau tas ir tā aizgājies, ka pat vēl tagad šad un tad zvanu mammai, prasīt padomu, man vajag kurpītes ar vaļēju purngalu vai tomēr labāk slēgtās laķenītes teātrim.
Manuprāt, mēs mūsdienās esam aizmirsuši vecāku galveno uzdevumu - bērnu audzināšanu. Uzražot jau ir viegli, bet tomēr vajag arī izaudzināt.

Lucy (2011-03-15 08:12)      Ja jau tu nosaki,ka viņai ir13-14,tad kāda starpība,kā viņa ģērbta.
Man vairāk liek smaidīt,ka vecas tantes uzvelk mini un tos baltos,sarkanos garos zābakus līdz vāverei..vot tas ir reali rēcīgi:)))
Cik nu vien sevi atminos no mazotnes esmu pucējusies,vēl maziņa biju,ka dienā pārgērbos aš 4x,jo dikti man patika kaimiņpuisietis:))))

Just_ (2011-03-15 09:45)      Bleksviens, tev pašam kaut kas smagi sajucis. Te nu nav īstā auditorija, kur vērsties ar šādu uzsaukumu. Tev jāiet uz kādu pusaudžu portālu. Te visas ir pārliecinātas, ka izskatās vismaz 15 gadus jaunākas nekā pasē ierakstīts.

Just_ (2011-03-15 09:47)      /Promejot aizkustināti paķiķina par 22 gadus vecu meiteni, kura esot aizmirsusi (ja jau saka "mēs"), ka Audzināt Vajag./ Ak, naivā jaunībs pārgudrība...

marmorakaraliene (2011-03-15 09:53)      ĀRĒJĀ KOPŠANA skaitās izbalināti mati un nopervēti nagi komplektā ar pusgariem zābaciņiem? Nu, nu...

violinn (2011-03-15 10:01)      No tevis teiktā saprotu, ka meitenei bija lakoti nagi un puszābaki. Kas tas ir - visādi citādi safrišinājusies??? pastāsti. Tāpat, lūdzu pastāsti, kādai tevisprāt būtu jāizskatās 14 gadīgai meitenei, kas būtu jāvelk. Nevar būt puszābaki un spīdīgi mati????
Un, patiesībā, mani te traku pataisa cits tevis teiktais - māte kā jau māte, rūpju un raižu nomākta, nogurums sejā. Un kas...šitas pēc tevis teiktā sanāk normāli??? Par to nebūtu jārunā?
Starp citu, 14 gados meitenēm mati ir vēl dabīgi spīdīgi.
Es par to, lai meitenes pucējas, lai ir sievišķigas un skaistas nevis valkājas t kreklos un bezformas biksēs bez gaitas nekādas un stājas. Tas, ka mātei jāiesaistās gaumes veidošanā, tikai tam piekrītu.

violinn (2011-03-15 10:40)      Nedzirdu no tevis kā būtu jāģerbjas, lai neizskatītos vecāka.:DDDD
Tavuprāt, protams.:)

neiet (2011-03-15 11:05)      Kad pusaudzes cenšas izskatīties "krietni gados",tad to var norakstīt uz prāta trūkumu.Bet kā ir tām 40+,kuras "iztaisās" par 14 gadniecēm-pusplikas bildes internetā,pliks vēders,mini svārciņi pie apsolūti neideālām kājām un citi pribambasi lai pasvītrotu,ka ir vēl ļoti jauna.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu